2013. április 13., szombat

Egy furcsa találkozó és az eldugott kiállítás



Egy átlagos szombatnak indult a DeLorean-Scirocco találkozó, ami hatalmas nyálcsorgatásba torkolt, egy ismeretlen bevásárlóközpont eldugott mélygarázsának legalsó szintjén. Mikor megérkeztünk az 56-osok terére egy maroknyi csapat lelkendezett a megjelent kb. tucatnyi autóra, a napsütés ellenére is hideg időben. Örömmel simogattuk meg újra 2. számunk címlapautóját, valamint annak automata testvérét. Őrület ez, 2 minősített veterán DeLorean DMC-12. A sorban tovahaldva szebbnél-szebb Sciroccok parkoltak javarészt a 2. Generációból, szerencsére többnyire erdeti állapotban, személyes kedvencünk a fekete amerikai lökhárítós kivitel volt, szolid ültetéssel.


Nagyjából fél óra elég volt, hogy az autók helyett az emberi kapcsolatok kerüljenek fókuszba. Ekkor begördült valami furcsaság, egy Mitsubishi Galant kombi, a cápa orrú, amiből rossz oldalon kászálódott ki a gazdája. Nocsak, gondoltam, nézzük meg, hátha valami belpiacos huncutság. A Legnum felirat igazolta sejtésemet, a motortérbe pillantva, pedig elámultam, V6, twinturbo, 2,5 literes lökettérfogat. Mint a gazdától kiderült, 300 lóerő, amit összkerékhajtás igyekszik megzabolázni és kölcsönöz marhajó vezethetőséget. Mindig tudtam, hogy a japánok nem teljesen normálisak, bukkake partykat rendeznek, illetve csillió lóerős autókat fejlesztenek, amit csak a saját szigetükön értékesítenek, mindezt úgy, hogy a maximum sebességüket kivétel nélkül 180-ban limitáják.



Míg a leesett államat megkerestem mögöttünk már sorakoztak az autók, akik a Garay Centerhez készültek. Állításuk szerint ott lesz majd igazi meglepetés. Egy közepesen eldugott plázában vajon mi meglepőt fogunk találni? - gondoltam, de mivel közel volt átgurultunk. 

Nem bántuk meg. Olyan autócsodák parkoltak a -4. szinten amik felűlmúlták minden várakozásunkat. Akinek a csöpögés nem lett volna elég, azok a nyitott autókba be is szagolhattak. Igen, színes-szagos kiállítás, tapogatható járgányokkal. Nem mi voltunk kivételezett helyzetben, mindenki számára elérhető a tárlat, minden hónap első szombatján. Az - úgy gondolom - jól jellemzi az autók élményértékét, hogy a benzingőz által kevéssé megfertőzött szebbik feleinket több, mint 3 óra után alig tudtuk hazacsábítani. Innentől viszont beszéljenek helyettem a képek.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése