2012. március 17., szombat

Szevasz tavasz!



Már akkor jól indult a mai nap, amikor reggel még pizsamában lementem a garázsba meglesni a vasat és a télen megszokott hideg helyett már ott is egy kellemes hőmérséklet fogadott. Amikor kinyitottam a garázskaput már tudtam, hogy ennél jobb napra nem is tehettük volna az évnyitó gurulást. A vas kigurult a pincéből, egy gyors mosás és irány Debrecen, hogy még egy kicsit dolgozzunk a szerkesztőségben a krúz előtt.



Általában a meghirdetett időpontot követően bő egy órával szoktak csordogálni a vasak a helyszínre, ennek ellenére, amikor 15:56-kor lementünk a harmadikról megnézni, hogy van-e már valaki a helyszínen, majdnem az egész parkoló tele volt. Mondanom se kell, hogy rengeteg autó érkezett, és nem csak a városon belül, hanem nagyobb csapattal érkezett a nyíregyházi KGST-különítmény, Merki Peti, aki Vespával teljesítette az ötven kilométeres távot az ország egyik legveszélyesebb útszakaszán, valamint Ambrus is elhozta kedvenc Lancia Betánkat Berettyóújfaluból.



„Szervezzük most a szerkesztőség elé, ott úgyis viszonylag kisebb parkoló van, ahol akkor is úgy fog tűnni, hogy sokan vagyunk, ha csak páran jönnek el” - mondta Gyuri még valamikor, amikor az egészet kitaláltuk. Ennek ellenére még nem volt öt óra, amikor a 68. autó begurult a parkolóba, és ő már a sokadik volt, azok közül, akiknek nem jutott hely. Ki korán kel...



Ugyan általában megvárjuk a sötétedést a gurulással, most a tömeg akarata előtt fejet hajtva még világosban útnak indultunk, hogy a tekintélyes méretű konvoj végig tudjon haladni a városon, nem kis feltűnés keltve a járókelők között. A jó útvonalválasztásnak köszönhetően (bravó Attila!) végig együtt tudott maradni a csapat.



Nem sorolom fel, hogy milyen autók voltak, látszik a képeken, ám örömmel vettük, hogy szép számmal jelentek meg a Magazinban már szereplő autók, ahogy azt is, hogy egyre szebb és letisztultabb vasak kerülnek ki a műhelyekből. Számomra a legnagyobb élmény mégis csak a Józsaringes kör volt a Skyline anyósülésén, majd pedig az az egy menet a volán mögött. Köszönjük mindenkinek aki ott volt, találkozunk legközelebb is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése