2010. október 16., szombat

Juan's Typ3

Juan és a Typ3 közös történetének II. epizódja ma véget ért. Azonban az elsővel ellentétben, most happy end lett a vége. Hétfőn a kék limó vasárnapi eladása elég nagy pofonként ért minket, főleg, miután már az ismételt felutazás időpontja is ki volt tűzve, zsebünkben a vételárral. Rövid elkedvetlenedés után, a hét közepén jött a telefon egy hihetetlenül jó ajánlattal. Ezt - ahogy akkor írtam is - továbbítottam Juan felé, aki ismét fellelkesült.
Az autót bizonyára ismerik azok, akik kissé tájékozottabbak VW-s körökben, ugyanis Cserjési Márk Variantjáról volt szó, melyet találkozókról, valamint az interneten szörfözők a Junkyard Zombies blogjáról ismerhetünk. Az autó történetét már az előtt ismerhettük, hogy beszéltünk volna Márkkal, vagy, hogy elmentünk volna megnézni, így tudtam, hogy bátran ajánlhatom Juannak is.
Az itt-ott belejavított, de többnyire gyári fényezésű, autó, eredeti kárpitokkal, felújított motorral és fékekkel, NOS első futóművel önmagában meggyőző volt egy régi autós körökben mozgó embernek, pláne olyannak, aki a patinát többre értékeli, mint az új, csili-vili fényezést. Juannak ezt kissé magyarázni kellett (hogy inkább egy műszakilag rendben lévő, talán kopottabb autót vegyen, mint fordítva - ahogy én is tettem), de végül belátta, hogy nem hülyeség, amit mondok.
A délelőtti megtekintés után délután még visszatértünk, amikor is megszületett az elhatározás: Kell az autó! Ugyan még, amikor szerdán a képeket mutattam, Juan mondta, hogy a Variant nem tetszik neki annyira, mint a lépcsőshátú, élőben mégis kialakult a szerelem. De láttunk már ilyet korábban is: Épp tegnap írta le Gyuri is ugyanitt az ezüst-mexikói bogár esetét, de Nóri is kijelentette vásárlás előtt, hogy ne legyen se világoskék, se elefánttalpas.
Így egy újabb léghűtéses Volkswagen érkezik majd Debrecenbe (pénteken hozzuk haza), gazdagodik a járműpark egy gyöngyszemmel, amiből eddig nem sok rohangált a városban, és egy újabb fiatal srác fog nála jóval öregebb autót vezetni. Az autóhoz a felnik nem járnak, így minden bizonnyal gyári kerekekkel gurul majd a vas (egy darabig biztos). Gratulálunk Juannak, és kellemes, balesetmentes autózást kívánunk vele!

4 megjegyzés:

  1. hola saludos desde culiacan, mexico, por aqui andaremos siguiendo las actualizaciones de su blog...

    VálaszTörlés
  2. Hola Antonio! Encantado por ver que de tan larga distancia tambien os interesan las cosas que van pasando en nuestra ciudad... :)

    VálaszTörlés
  3. Si estamos huntos, mariposos libres, de feliciados, jos lontos los lobos, las vegas! Er siestos, megamostos, typ3-mos, nagyon megszeretos, jó autos. Gratuliros!

    VálaszTörlés
  4. Na ez nem volt semmi, tíz perce röhögök... :)

    VálaszTörlés