2010. augusztus 8., vasárnap

Füzesgyoma

A tavalyi kerítésen kívül rekedésünk után, idén biztosra menve, előre lefoglalt területre érkezett az a 'tizenhúsz' debreceni autó, aki útnak indult Füzesgyarmatra a 14. gyomaendrődi (de szép képzavar) nemzetközi bogártalálkozóra. Voltak, akik a péntek esti viharok ellenére, már az első nap felkerekedtek, és a felhőszakadás ellenére végigtombolták az estét.
Szombat reggel újabb, ámde jóval kisebb konvoj érkezett a helyszínre, ahol akkor már 166 autó parkolt. A vasak száma 200 körül lehetett, azonban pontos adattal nem tudunk szolgálni. A kemping első osztályú volt (amin ugyan az eső kissé rontott), ugyanezért pedig az árak is igen magasra emelkedtek. A szombat reggeli fordított-kormányzású bogárral szlalomozást rövid pihenő, majd a Gyomán megszokott programok következtek, így a dísztárcsafrizbi, vizen átkelés, stb... Mi ezek helyett többnyire beszélgetéssel töltöttük, régi és új ismerősökkel, kitárgyalva autóik jelenlegi állapotát, terveket, találkozókat.
A felvonulás kissé elhúzódott, hiszen nem csak a gyarmatiaknak, hanem Szeghalomnak is megmutattuk a nem mindennapi konvojt. A locsolkodás a találkozóval együtt költözött át Füzesgyarmatra, bár itt a helyi lakosok még inkább meglepődve fogadták, ellentéttel Gyomával, ahol már felfegyverkezve készültek.
Az esti koncerten végighallgattuk-ugráltuk-kiabáltuk a Born to be Wild-ot, és a Highway to Hell-t, majd pedig a melegvizes medencében igyekeztünk megmutatni a másiknak, hogy ki az erősebb, valamint azt is, hogy izmos-és kevésbé kidolgozott férfitestüket miképpen tudják riszálni különböző kiegészítőket akasztva magukra.
Persze kérdés, hogy egy bogártalálkozónak az autók helyett erről kell-e szólnia, bár, aki Gyomára jön, az tudja mit fog kapni: Egy kellemes hétvége a barátokkal, ismerkedés új arcokkal, és némi italozás az éjszakai fürdőzés alatt.
Másnap azonban a benzinvérűbbek is megkapták, amire vártak, hiszen reggel kezdődött a gyorsulási verseny különböző kategóriákban. A debreceni csapatból ugyan hárman képviseltettük magunkat 1200-as kategóriában, végül Robi jutott fel a dobogó második fokára. A tuning kategóriában pedig a 'nagyok' bizonyítottak, megcsodálhattuk Schlosser Zoli frissen elkészült autóját, ami - bár Zoli szerint van még mit javítani - hihetetlenül jól megy (volt szerencsém belülről is tapasztalni). Délben átvettük a szokásos klubdíjat, majd a konvoj elindult vissza Debrecenbe.
Tárhely problémák miatt a képek bizonytalan időn belül kerülnek majd fel a szokott helyre. Köszönjük a türelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése