2009. szeptember 20., vasárnap

Estivál, Cruise Night Debrecen

Már gyülekeztek az autók az Electro World parkolóban, amikor Norbival elindultunk a másnapi Festivál kellékeiért Nyíregyházára, amikor a Kassai úton, párszáz méterre tőlünk, szemben egy soha nem látott T2-est pillantottunk meg, majd egyre közeledve hozzá a következő párbeszéd zajlott le:

- Nézd már ott egy busz!
- De szép, még sose láttam!
- Nem magyar...
- Tényleg, ez román!
- Nem-nem, ez szlovák szerintem.
- B*zeee, ezek lengyelek!!!
Ekkor tudtuk meg, hogy minden bizonnyal nemzetközi lesz a találkozónk.

A felszerelés beszerzése után érkeztünk meg a helyszínre, ahol akkorra már szépen begyűltek az autók. A többek fogadták őket, kellemes beszélgetésre gyűltek össze az emberek, kisebb-nagyobb csoportokban.

Nagyon kellemesen telt az este, és még a hideg sem tántorított el senkit. Beszélgettünk Kolozsvári barátainkkal, majd pedig megismerkedtünk a lengyelekkel.
Artek és Dominik Krakkóból érkeztek hozzánk, és az internetről értesültek a találkozónkról. Világjáró buszukkal már egészen Spanyolországig elmentek, valamint szerepeltek a 60 éves a Transporter című könyvben is. Meghívtak minket az ő találkozójukra, úgyhogy akár be is írhatjuk a naptárba: 2010, július 1-4, irány Krakkó!

Ahogy telt az idő, egyre többen kezdtek kérdezősködni a felvonulás után. Megvártuk, hogy a forgalmi lámpák sárgán villogjanak, majd elkezdtünk gyülekezni a Kishegyesi úti kereszteződésnél. Hamar megérkezett a rendőri segítség, és megindult a 'majd háromnegyed órás menet a debreceni éjszakában. Az igazán különleges atmoszférájú felvonulást volt, aki majdnem megkönnyezte.

Az Electro World-Nagyállomás-Piac utca-Kossuth utca-Péterfia utca-Nagyerdő-Egyetem sugárút-Mester utca-Electro World útvonalon végighaladva mutattuk meg magunkat a városnak, majd a visszaérkezés után oszlani kezdett a tömeg. Mi még tartottunk egy rövid megbeszélést a másnappal kapcsolatban, aztán nyugodni tértünk.

Az Estiválon 63 autó vett részt. Ez volt az első, de nem az utolsó! Jövőre folytatjuk!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése