2009. augusztus 7., péntek

Spa 2009 – Belgium



Egy hirtelen elhatározásra Csillag Gabi mellé szegődve, sikerült kijutnom Európa egyik legnagyobb léghűtéses találkozójára. Csütörtök délben indultunk, hogy a pénteki nyitásra odaérjünk. Ekkor nem kevesebb mint 3000km és egy hetes körút állt még előttünk. Spa előtt 400km-el aludtunk egy keveset, majd irány a cél. Közeledve a F1-es pályán megrendezett találkozóhoz már csak a bogarakat kellett követni, már ha nem hagytak állva minket a Sharanunkkal. Mondhatni időben érkeztünk, de a legjobb sátorhelyek már tömve voltak bogarakkal, így az út melletti szalagkorlát tövében tudtunk csak tábort verni.

Nem sokkal érkezésünk után befutott a célba Teleki Peti (petester) és Ivett is, Dönci nevű 1302-es bogarukkal, ami a találkozó egyetlen Magyar léghűtésese volt!!! Később megérkezett Peti (Aircult) és Zoli (bogara­_zo) egy új minivel, így már 6 fősre gyarapodott a Magyar csapat.

A szombati napon tűzött a nap, és csillogtak a szebbnél szebb léghűtésesek. Becslések szerint 1300-1500 verda érkezett a talira. Fent a boxoknál a nagykereskedők, boltosok és árusok hada sorakozott fel, milliónyi alkatrésszel, nagyon sok ritkasággal, amiket élőben még sosem láttam.


A bőség zavarában az ember csak kapkodta a fejét, és kattintgatta a fényképezőjét, na meg vakargatta a fejét az árakon... sokszor már át se mertem számolni a súlyos eurós árakat. Persze az ügyes szemek megtalálhatták a sok csemege között a jó üzletet is!


Egész délután körözhettek a bogarak a pályán, amit Döncivel meg is hódítottunk, utána volt elvileg a gyorsulási, de mire odaértünk, már a felvonulás következett, kicsit lassan és jó hosszasan, közben már a napszúrás kerülgetett minket, és egy kicsit hidegebb időért könyörögtünk az égieknek. Estére meg is érkezett a jóidő, 9 fokkal és zuhogó esővel... Nem baj, még azért elmentünk a nagysátorba discozni.


Reggelre persze nem sok minden maradt szárazon... Mi maradtunk még hétfő reggelig, majdnem utolsóként jöttünk el a találkozóról. Hatalmas élménnyel és egy Mallory megszakítóval gazdagodva értem haza majdnem egy hét után. Jövőre talán az én verdám is kijut!?



A több mint 500 képet Gyoma után feltöltöm ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése