2009. augusztus 23., vasárnap

KGST Party 007


Idén meghívást kaptunk a legkeletibb keleti autós találkozóra, azaz a nyíregyházai-napkori hetedik KGST Partyra. Ennek eleget téve, péntek dél körül két autóval elindultunk, Napkorra. Ekkor már jópár Trabant, Wartburg, Skoda sorakozott a Napkorona udvarház területén. Megérkezésünk után közvetlenül indult a tájékozódási verseny, melyen mindkét bogárral részt vettünk. Végigszaladtunk a falu nevezetességein, majd visszatértünk a kempingbe.

A nap további része kellemes beszélgetéssel és a többi autós viccesebbnél viccesebb beszólásainak hallgatásával telt (pl. mikor kinyitottuk a bogár csomagtartóját, egy velünk szemközt táborozó Trabantos megjegyezte: "Ni' má' ennek kilopták a motorját!"). Este megpróbáltuk megdönteni az "egy tűznél pecsenyéjüket sütögetők" Guiness rekordját.

Másnap átvándoroltunk a Sóstói Múzeumfaluba, ahol a különböző udarokon foglaltuk el a helyünket. Telezabáltuk magunkat kenyérlángossal, megnéztük a frissen érkezett autókat, házakat és Toma játékgyűjteményét. Ekkor már más bogarasok is érkeztek, Atáék Böszörményből és Szabó Andrásék Békéscsabáról.

A hazaindulás előtt még visszatértünk Napkorra az eredményhirdetést végighallgatni. Dzsanniék második helyet szerezték meg a tájékozódási versenyen (holott kényelmesen sétálgatva-autózgatva haladtak végig a helyszínek között, bevásároltak közben és falumúzeumot látogattak...). Atáék bogarát pedig a szervezők különdíjjal jutalmazták.
A szervezőknek köszönjük a kellemes hétvégét! Képek a galériában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése