2009. március 25., szerda

Gebasz folytatódik...

Ami megpusztulhat egy bogáron, az ma megpusztult az enyémen...
Kezdte a tegnapival. Utána elkezdett szórakozni a fék: Beragadt, amikor benyomtam a kuplungot, fékezett. Megnéztük, a fékek rendben. Talán a munkahenger a gázos, de azt nem tudjuk megnézni, mert sok idő, és ha tönkerement, egy nap alatt úgyse tudjuk kicserélni, mert meg kell rendelni...


Keféknél 6,5-ön tölt, a dinamónál csak 6,3. Valószínű az is beadja majd a kulcsot. Gyújtást helyretettük, szépen jár, gyorsul, minden ok.
Elvittem Nórit hozzájuk. Amikor szállok be, indulnék haza, fordítom a kulcsot, semmi. Mégegyszer: semmi. Mi a fene? A szomszédból áthívtuk a kicsit italos, de egyébként jófej elektromos szerelő bácsit, aki megnézte. Az egyik relé fog beszarni hamarosan (szarhat, mert kivágom a fenébe úgyis).
Elindulok haza. Úton valami iszonyatos kopogást. Mi ez már megint? Hazaérek, mondom elkezdem lemosni, hogy szép legyen. Á, de nem lesz ez így jó, csak meg kellene nézni. Délután hat óra, nem nagyon foglalkozna velem senki.
Nagybátyám autószerelő volt a Merkúrnál, közel lakik, gondoltam elviszem, megnézzük, hogy mi ez a kopogás. Odafele félúton (kb 500 méter után) iszonyatos csörömpölés. Mi a szar ez? Leállok, kiszállok. Jó, elég volt, hazatolom, és holnap nem megyek sehova. Megfordultam, és alig mentem 10 métert, a hátsó dísztárcsám balról megelőz. Kiszállok, látom, hogy három csavar a földön, és a maradék kettő is elég laza. Majdnem leesett a kerekem. Gondolom miután fényezték a felniket és visszatették, elfelejtették rendesen meghúzni a csavarokat.


Ezután nagynehezen elérek nagybátyámhoz. A fékkel kezdjünk valamit, mert csak szorul, és folyton világít a féklámpa. Mindegy mit, csak lehetőleg ne égjen el a fék, amíg elérek Miskolcra. Sikerült megcsinálni, de a féklámpa nem az igazi. Néha még most is világít, még akkor is, ha nem nyomom a féket. Valószínűleg a fékgomba halt meg.


Tehát holnap muzeális minősítés, és nincs jó féklámpám, szar a dinamó, és ha nem lenne elég, rohadt ritka típus, aminek minden eltérését külön bizonyítanom kell.
Izgi lesz a holnapi nap...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése